Ons bedrijf

Euroflora Veurne,
al bijna 30 jaar passie voor bloem en groen

Eén enkele kweekserre, waar het destijds allemaal mee begon, is vandaag uitgegroeid tot 700m² winkelplezier, 2600m² kweekserres en 1400m² aan huisgekweekte kerstbomen.

“We zijn bijzonder fier op onze winkel en kwekerij!”
– Dominiek & Karine

Continuïteit en vernieuwing zijn in onze sector erg belangrijk. We hebben verschillende generaties klanten, met elk hun eigen behoefte en stijl. We willen graag wat wils voor iedereen, met een knipoog naar de laatste nieuwe trends.

Maar ook kwaliteit, creativiteit en versheid dragen we hoog in het vaandel. Onze bloemen worden “op de klok” gekocht in de Euroveiling in Brussel. Hierdoor zijn er zo min mogelijk tussenschakels in het verkoopproces en kunnen wij onze versheid garanderen. Onze bestelwagen is speciaal ingericht met een koelsysteem om de snijbloemen in de zomer koel te transporteren. En ook in de winkel houden we ze fris en vers in onze koelcel. Aan de kust is dit een primeur. Hier zijn we reeds jaren heel trots op!

“Kwaliteit, creativiteit en versheid dragen we hoog in het vaandel.” – Karine

In de maanden februari en maart zijn wij achter de schermen volop in de weer om onze klanten een fleurige zomer te kunnen geven. Dan worden onze huisgekweekte éénjarige bloeiers opgepot en starten ze hun groeiproces. Geraniums, Surfinia’s en Tagetes zijn enkele gekende klassiekers. De kleine stekjes worden via een oppotmachine manueel gepland en worden daarna in de kweekserre uitgezet op kweektapijten. Daar wortelen ze een zes- tot achttal weken en kiemen ze tot een mooi volwaardig plantje. Afhankelijk van het weer gaan deze plantjes in de verkoop rond eind april – begin mei. Ook in het na- en voorjaar worden huisgekweekte viooltjes verkocht.

Naast éénjarige bloeiers kweken wij op onze Veurnse bodem ook kerstbomen, de Picea Omorika. Doorheen het jaar moet de kerstboomweide gewied worden en moeten de bomen getopt en gesnoeid worden. Een echte kerstfanaat haalt namelijk graag een symmetrische boom in huis.

“Het is een echte ambacht; manueel en hard werk, maar je krijgt er iets heel moois voor in de plaats!” – Dominiek

Door de continue veranderende samenleving zijn wij recent met een webshop gestart. We willen hiermee nog dichter bij onze klanten komen en hen ook deze extra service aanbieden.

Beiden gefascineerd door ons werk en met een geëngageerd team van medewerkers, verwelkomen we jullie graag in onze (web)winkel!

Tot binnenkort! Fleurige groeten, Dominiek en Karine